דמיינו תרחיש שבו המציאות הפיזית והחיים הדיגיטליים שלכם מחוברים בצורה חלקה. זה נשמע ישר מסצנת סרט, נכון? בדיוני לגמרי? למען האמת, זה הופך במהירות למציאות. ברוכים הבאים ל- Metaverse.

מה המשמעות של Metaverse? זוהי איטרציה היפותטית של האינטרנט, המתכנסת בין מציאות וירטואלית למציאות מוגברת כדי לספק חוויה סוחפת. זהו קונספט מעניין שמבטיח לשנות את האופן שבו אנו מתקשרים עם אחרים באמצעות שימוש ב-AR ב- Metaverse יחד עם אוזניות VR.

אתה יכול ליצור אווטרים מותאמים אישית המאפשרים לך לחקור חללים לא פיזיים באמצעות הדמיון שלך – מבלי לצאת מהנוחות של הבית שלך. לעת עתה, Metaverse מוגבל למשחקי וידאו ופלטפורמות מדיה חברתית. עם זאת, זה צפוי להשתנות בקרוב.

יתרון פוטנציאלי של Metaverse הוא האפשרות של זהות דיגיטלית, עבודה מרחוק וממשל מבוזר – להביא לשינוי חיובי בחברה.

במאמר זה, נבחן כיצד ל-Metaverse יש השפעה על טכנולוגיות אחרות המתפתחות במהירות כמו האינטרנט של הדברים (IoT).

מעוניין לעבוד עם מקצוען IoT כדי להבין טוב יותר את ההשלכות של המטא-ברס על העסק שלך? מצא איש מקצוע ותיק עוד היום.

מערכת היחסים בין Metaverse ל-IoT
הוצג לראשונה בשנת 1999, IoT מתייחס לרשת ענקית של עצמים פיזיים – כגון רמקולים, חיישנים ותרמוסטטים מופעלים בקול – המחוברים דרך האינטרנט.

דוגמאות נפוצות ל-IoT כוללות נכסי בריאות כמו מכשירים רפואיים, פריטים ביתיים יומיומיים כמו נורות וערים חכמות. כעת, ה-IoT אמור להפוך את Metaverse על ידי חיבור חלק של עולם התלת-ממד למכשירים רבים מהחיים האמיתיים.

אבל איזה תפקיד ישחק IoT במטא-וורס?
ההערכה היא ש-IoT יצמצם למינימום את אחד האתגרים המשמעותיים ביותר העומדים בפני Metaverse, כלומר מיפוי נתונים מהחיים האמיתיים למציאות דיגיטלית בזמן אמת. התפקיד העיקרי של IoT יהיה להביא את העולם הפיזי לתחום הדיגיטלי.

בניגוד לאמונה הרווחת, ה-MVP האמיתי ב- Metaverse הוא מציאות רבודה (AR), ולא מציאות מדומה (VR). ברור שיהיה צורך בארכיטקטורות מתקדמות יותר של שכבות IoT ב- Metaverse ובסביבה הוירטואלית הסוחפת שלו.

IoT ב- Metaverse יכול לעזור ליצור תאום דיגיטלי של אנשים – האווטאר המותאם שהוזכר קודם לכן – כדי לחבר את העולמות הפיזיים והווירטואליים שלנו.

IoT וה-Metaverse מחזקים זה את זה
כבר ידועים כתאומים טכנולוגיים זה של זה, IoT ו- Metaverse קבעו אחריות. למשל, IoT יאפשר ל-Metaverse לנתח ולקיים אינטראקציה עם העולם הפיזי. מצד שני, ה- Metaverse יפעל כממשק משתמש תלת מימדי עבור מכשירי IoT.

IOT וה- metaverse מחזקים זה את זה

יחד, הם יספקו חוויות משתמש אופטימליות ויעזרו לחברות לקבל החלטות מונעות נתונים בלי הרבה טרחה.

תאומים דיגיטליים של IoT וה- Metaverse: פתרון בעיות בעולם האמיתי
אין ספק בתודעתנו שהשימוש ב-IoT, החיוני לטרנספורמציה דיגיטלית לעסקים, גדל באופן אקספוננציאלי. אחד היתרונות העיקריים של ה-IoT הוא האופן שבו הוא מנהל נתונים, אשר, בתורו, מהותי ליצירת תאומים דיגיטליים.

תאום דיגיטלי הוא מודל וירטואלי המשקף במדויק אובייקט פיזי. לדוגמה, אם חפץ זה הוא טורבינת רוח, הוא מצויד בחיישנים שונים הקשורים לפונקציות חיוניות.

IOT Digital Twins & The Metaverse
החיישנים מייצרים נתונים על היבטים שונים של הביצועים של האובייקט הפיזי, כגון תנאי מזג האוויר, תפוקת אנרגיה, טמפרטורה וכן הלאה. הנתונים מועברים למערכת עיבוד ומוחלים על עותק דיגיטלי.

הנה מה שאנו יכולים לצפות מ-IoT דיגיטלי תאומים בכל הנוגע לפתרון בעיות בעולם האמיתי והשפעת ה-IoT על Metaverse:

1. ניהול נכסים
תאום דיגיטלי מדמה את עיצוב המוצר ומציג כיצד המוצר יתפקד לאורך מחזור חייו. ככזה, השימוש בו שזור ב-AR ו-VR. עם זאת, זה עומד להשתנות ממש מהר.

תאומים דיגיטליים המופעלים על ידי IoT אמורים לשמש כסביבת ניהול נכסים, בעצם מרכז מרכזי להצגה, גישה וניתוח של נתוני ביצועי ציוד המאפשרים קיבוץ לא היררכי של חיישנים והנתונים שלהם בזמן אמת.

2. הדמיות דיגיטליות מהחיים האמיתיים
Metaverse הוא בצדק המקום בו תאומים דיגיטליים של IoT מתאחדים למסיבה. לא, ברצינות! ראשית, הרעיון שאובייקטים סרוקים וירטואליים ב- Metaverse הם תאומים דיגיטליים הוא תפיסה שגויה גדולה ויש להפריך אותה לחלוטין.

אובייקט סרוק עשוי להיות דומה לתאום דיגיטלי. עם זאת, הוא לא הופך לתאום דיגיטלי אלא אם כן הוא נטמע בתוך מטא נתונים מדויקים והזנות נתונים חיים מחיישנים. Metaverse מחייב אותנו לקשר אובייקט פיזי בצורה דיגיטלית עם נתונים מכוסים.

ההסדר יאפשר להתרחש סימולציות מורכבות. כך התאום הדיגיטלי של IoT וטכנולוגיות Metaverse יעבדו יחד:

3. פעולה לשינוי אקלים
ה-IoT יסייע בקרוב לניטור ואופטימיזציה של שימוש בר-קיימא בחשמל. ככל שההסתמכות העולמית על אנרגיית רוח ושמש נמצאת במגמת עלייה עקב מימון ורגולציה ממשלתיים מוגברים, יש צורך בייצור אנרגיה מבוזר.

למרבה הצער, רוב רשתות החשמל לא מתוכננות להתמודד עם זה, עומסות ברשתות במוקדם ולא במאוחר וחוסמות את הצמיחה של מקורות מתחדשים. זה המקום שבו תאומים דיגיטליים של IoT יכולים לספק למפעילי רשתות את המידע הדרוש כדי ליצור ולשמור על יציבות הרשתות.

התאומים הדיגיטליים מסתמכים במידה רבה על נתונים בזמן אמת המועברים לפלטפורמות IoT, המחוברות לפאנלים סולאריים, חיישני מזג אוויר, מערכות רשת ומערכות ניהול סוללות. כך מתכננות טכנולוגיות הליבה של Metaverse למזער את ההשפעה האכזרית של שינויי האקלים.

מרקה ספוות